News(2016)

Recent Topics of the MSP

〇Leaving the Japan Coast Guard Academy(August 30)

Since we have already completed the Spring Term here in the Japan Coast Guard Academy and we are about to transfer to Tokyo this September, I am beginning to realize that I will surely miss a lot of things. The opportunity to have lunch together with the other MSP students everyday is really worth remembering. Those are the light moments that we can share funny stories and move away from the difficulty of writing policy paper. I will also miss our study room where you can only hear the sounds of keyboards, as everyone is busy typing their assignments or presentations on their own laptops.

I will also remember the nice people at the academy. They are the reliable librarians who are always smiling whenever you ask for something and the officers at the International Research Center who will never hesitate to provide you anything that you might need. I would also vividly remember the JCGA cadets who have instilled courtesy and good manners in greeting people all the time.

Likewise, the classroom discussion is the greatest experience that I have had in the academy. It widens our understanding in various issues in the maritime arena. The professors’ efforts and wisdom are truly priceless. All of them have helped us to break the old frame in our brains and created a new and right one.

The warm sea breeze every morning in our respective countries will surely reminds us of these wonderful memories, amazing experience and lifelong friendship that we have had shared altogether.( Jay T. Tarriela)

At the Japan Coast Guard Academy