Recent Topics of the MSP

○Prepared by Adzizul Bin Latip.

When I was a kid, I always dreamed of playing white, fluffy and icy-cold snow in a four seasons country. Being in the tropical weathered country, Malaysia, it is just a fantasy for me. But when I was told that I have been selected to be a student of Maritime Safety and Policy Study program in Japan, the news was beyond my belief. This is my chance to experience the four seasons in Japan, and I really can't wait for the winter season, where the snowflakes fall.

On 20th Jan 2018, Lt. Cdr. Masako Nohara and Lt. Cdr. Yuichi Kajiya from Japan Coast Guard had planned a snowboarding trip for us in Kusatsu, Gunma Prefecture. We took a bus from Shibuya station and it was a 5 hours bus ride from Tokyo to Kusatsu. The journey was amazing where I can see the magnificent view of mountains from afar. I was so excited when I saw the mountains covered with white snow. After 5 hours bus ride, we finally arrived at beautiful Kusatsu and went to the central town to experience the traditional leisure activities of Japanese people, which is the Onsen.

We visited and tried two Onsen, the first is the outdoor onsen and the second is the indoor Onsen. It was an unforgettable experience for me and I cannot wait to try other onsens from another town.
The next day, we woke up early and went to Kusatsu Ski Resort. We changed into more comfortable clothes at the ski resort. We were given a snowboard each and went to the steeper ground to try our snowboarding skills. At first, it was very hard for me, but after quick snowboarding lessons from Lt. Cdr. Masako Nohara and Lt. Cdr. Yuichi Kajiya, it became a bit easy for me to snowboard with the right techniques. We enjoyed the snowboarding activities for about 5 hours and decided to call it a day and return back to Tokyo. I am really happy when the snow finally falls on the last day of our trip. It was so amazing and a happy moment for me to feel the cold-icy snowflakes on my palm. I will never forget this trip and I really hope I could visit Kusatsu again in the future.