MSP News

○Field trip to the Sea The Sea Review and Comprehensive Drill ~Marking the 70th Anniversary of the Japan Coast Guard~(19th May)

We made a field trip to the Sea Review and Comprehensive Drill held in Tokyo Bay on May 19.
We saw 37 vessels and 15 aircraft through the event.
First, vessels and aircraft of JCG, the Maritime Self-Defense Force, and the United State Coast Guard performed the parade. The parade may simply be described as an overwhelming manifestation of Japan’s inclusive capability for inter- and intra-operations, an example of multi-lateral cooperation standards.
And then, the comprehensive drills were composed of Search and Rescue and Maritime Disaster Prevention, Capturing and Arresting for Suspected Terrorist Boats and Maneuvering Quick Coordinated Operations.
People were able to observe the dynamic and impressive drills showcasing the capability of the Japan Coast Guard along with other maritime agencies in addressing various maritime safety and security issues.

After the drills, we enjoyed a shipboard concert by the Japan Coast Guard Band. Additionally, we had the opportunity to meet Mr. Ishii, the Minister of Land, Infrastructure, Transport and Tourism, to talk about our life of this program.
That evening, we went to our favorite yakiniku restaurant to have a dinner. Some Students who couldn’t eat anything during the day because of Ramadan, broke their fast after sunset! We are fully satisfied with delicious beef and nice chat.(Masako Nohara)