Recent Topics of the MSP

○From Tokyo to Hiroshima: A new environment.(May 30)

April 6、 2017 marked our journey to Hiroshima prefecture. A place with beautiful rice field scenery, delicious Okonomiyaki , and a peaceful and quiet town, compared to our previous environment in Tokyo. We have been able to adapt to this new environment, especially at the Japan Coast Guard Academy (JCGA), where we will continue our studies for another half a year period. In JCGA, we have been invited to witness the opening ceremony for the future Japan Coast Guard Officers. We also have been onboard the massive training ship “KOJIMA” ,for an in-depth tour of the JCGA pier.
 On May 20, we had an opportunity to come back to Tokyo, to observe the JCG full-scale exercise which included search and rescue, piracy, high-speed manuvure, and fleet formation. This time, we were onboard PLH 22 “YASHIMA” and sailed out to sea during the whole exercise. It was a very good and memoroble experience, we also got to meet new friends with different backgrounds and personalities. We hope that our friendship will last forever and grow stronger in the future. All the best to everyone and wish us luck in completing our Maritime Safety and Security Policy Program. (Hizam Zulkifli)