NEWS(2015)

Recent Topics of the MSP

〇Study Tour (December 3)

As part of the “Case Study on Maritime Safety and Security Policy I”, the students visited the Operations Center and the Hydrographic and Oceanographic Department of the JCG Headquarters.
 At the Operations Center, they learned about the emergency response of the accidents and functions of the devices installed at the Center. They compared the JCG system with their own, and there were lively exchanges of views on the effective operations.
 At the Hydrographic and Oceanographic Dept., they received the lecture on the nautical charting, hydrographic and oceanographic survey and so on. Most of them were not familiar with this field, so they were very interested in each topic and asked the lecturers lots of questions. (Japan Coast Guard Academy)

Lecture at the Hydrographic and Oceanographic Department

Lecture at the Operations Center

〇FC TOKYO match(November 22)

Some of the MSP Students and JICA participants went to the Ajinomoto Stadium to watch the soccer match between FC Tokyo and Sagantosu on November 22. It was my first time to watch a soccer match live at a stadium. It felt great. Since we arrived at the Tobitakyu station, we felt the fans’ enthusiasm of supporting their team. Everyone there had one purpose, which is to go to the Ajinomoto Stadium to support the FC Tokyo.
 The match was awesome. I thought both teams played with a moderate tempo. Both tended to play defensively, but their defense was solid. Altough there were not many goal chances, the game was great.
 One thing that really amazed me was the massive support of the fans who always chanted, sang, or cheered the FC Tokyo during the game. They had several types of songs and chants. Watching the match with the supports was an amazing experience.
 I greatly appreciate JICA for providing such a great opportunity to me and my friends. To FC Tokyo, I would like to express big thanks for playing well. Gambatte .. !!
 (Budhi Asti)