News(2015)

Recent Topics of the MSP

〇 Entrance Guidance (October 5-6 )
An Entrance Guidance was held for new students at the GRIPS, and the Program Director gave the students explanation about the program and schedule of the MSP. After that, the administrative staff talked about regulations, campus, support and services.

〇 Courses Begin (October 7)
The Case Study on Maritime Safety and Security Policy I began on October 7 and the students chose recommended courses by October 20. These courses require them to work on many tasks so they need to study very hard.

〇 The JCG Festival at Yokohama (October 10)
The JCG Festival at Yokohama took place at the Yokohama Maritime Disaster Prevention Base. They attended a Tokyo bay cruise on the Patrol Vessel ”IZU”. Since it was their first time to board a Japanese patrol vessel, it became a valuable experience for them. On this day, the temperature fell suddenly and most students had never experienced such a chilly day. It was the day they felt the cool autumn breeze.